Ambulante begeleiding

Begeleiding waar u ons nodig heeft

Ieder mens is uniek, zo ook ieders traject. Ervaring leert ons dat begeleiding niet voor iedereen op dezelfde plek plaats kan vinden. Onze locatie biedt veel mogelijkheden, maar Hatt Begeleiding kan ook bij u thuis komen. 

U kan zichzelf aanmelden voor ambulante begeleiding, maar ook aangemeld worden door een instantie. Zodra de aanmelding binnen is, wordt u binnen een week gebeld voor het maken van een afspraak voor een intake. Met een intake onderzoeken we wie u bent, wat u nodig heeft en wat wij voor u kunnen betekenen. 

In het traject gaan we samen werken aan uw doelen. Wanneer het lukt om u vaardigheden aan te leren die u belangrijk vindt, gaan we hiermee aan de slag. Wanneer dit niet lukt, kijken we hoe u hier langdurig ondersteuning in kan krijgen, met voorkeur uit het voorliggend veld. Wij wijzen u hierbij door waar nodig, maar kunnen u ook aan de hand nemen om u wegwijs te maken. We luisteren naar uw wensen, adviseren waar nodig en pakken daarna door! 

Wij maken het mogelijk

 

Elke zorgaanbieder heeft een andere werkwijze wat betreft ambulante begeleiding. Deze werkwijze gaat steeds meer richting de online omgeving, terwijl wij juist het persoonlijke contact tijdens de begeleiding heel waardevol vinden. Hierdoor kunnen wij onze kwaliteit goed waarborgen en onze processen van voortgang goed bewaken.

Het eerste uitgangspunt van Hatt Begeleiding is op een laagdrempelige manier wederzijds vertrouwen opbouwen. Hierdoor kunnen we hopelijk optimaal samenwerken. We werken samen aan doelen. Wanneer iets (nog) niet zelf lukt, doen we dit samen. Hatt Begeleiding neemt in principe geen taken over, maar pakt dit samen met u op. Zo blijft en wordt u zo zelfredzaam mogelijk.

Doelen

In ons begeleidingstraject vinden wij het erg belangrijk dat we niet kijken naar uw problemen, maar naar uw mogelijkheden. Wij zorgen ervoor dat uw ondersteuningsplan precies aansluit op uw wensen en uitdagingen in het leven. Daarbij kijken we wat u zelf kunt doen, wat uw netwerk kan doen en wat hulpverlening voor u kan betekenen.  

Om u een indruk te geven van aan welke doelen onder andere gewerkt kan worden sommen we dit voor u op. Hatt Begeleiding staat voor maatwerk, dus andere doelen zijn altijd in overleg mogelijk; u heeft de regie! 

In ons begeleidingstraject vinden wij het erg belangrijk dat we niet kijken naar uw problemen, maar naar uw mogelijkheden. Doordat wij een op maat gemaakt ondersteuningsplan schrijven voor uw ontwikkeling kunnen wij ambulante begeleiding bieden die precies aansluit op uw wensen en uitdagingen in het leven. Daarbij kijken we wat u zelf kunt doen, wat uw netwerk kan doen en wat hulpverlening voor u kan betekenen.

Een indruk van de doelen

 • Overzicht creëren in de administratie;
 • Overzicht creëren in de financiën;
 • Begeleiden naar bewindvoering, schuldsanering, verslavingszorg, behandeling, enz.;
 • Contact met instanties aangaan en onderhouden;
 • Creëren van een dag invulling;
 • Werken naar een gezond(er) dag- en nachtritme;
 • Uitbreiden en/of onderhouden van een sociaal netwerk;
 • Toe leiden naar werk en/of het behouden van werk;
 • Moeilijke gesprekken voor- en nabespreken;
 • Ventileren van gedachten om oplopende spanningen te voorkomen;
 • Persoonlijke verzorging en omgevingszorg op orde krijgen;
 • Op zoek naar een prettige, veilige leefomgeving;
 • Afspraken met artsen en specialisten nakomen.

 

Hatt Begeleiding staat voor maatwerk, dus andere doelen zijn altijd in overleg mogelijk; u heeft de regie!

Veelgestelde vragen

 • U kunt in uw gemeente begeleiding van Hatt Begeleiding aanvragen of;
 • Indien u een contactpersoon van Arbeidsmarktregio Drenthe of het UWV heeft, kunt u bij hen Hatt Begeleiding aanvragen of;
 • U kunt contact opnemen met Hatt Begeleiding en wij zoeken samen voor u naar de mogelijkheden.
 • U kunt contact opnemen met Hatt Begeleiding en wij zoeken samen voor u naar de mogelijkheden.

Uw afspraak afzeggen kan 24 uur van tevoren bij uw begeleider. Mocht dit niet lukken, kunt u zich afmelden bij het algemene nummer of e-mail adres van Hatt Begeleiding.

Hatt Begeleiding heeft geen wachttijden. Wij staan ervoor dat iedereen passende hulp krijgt wanneer dat nodig is. Daarom zorgen wij ervoor dat er altijd genoeg hulpverleners klaarstaan om te beginnen wanneer u daar klaar voor bent!

Laan van de Iemenhees 79A

7823 JE Emmen

Hier kunnen wij u helpen.

Hatt Begeleiding biedt momenteel ambulante begeleiding en re-integratie trajecten aan in heel Zuid-Oost Drenthe. De dagbesteding van Hatt Begeleiding bevindt zich in de gemeente Emmen. 

Wat is uw klacht?