Dagbesteding

Dagbesteding

De dagbesteding is erop gericht om mensen zichzelf zoveel mogelijk te ontwikkelen. We werken samen aan uw persoonlijke doelen om dit voor elkaar te krijgen. Uw persoonlijke doelen kunnen heel divers zijn en u bepaald daarin zelf wat belangrijk is. U geeft in een intake aan wat uw wensen zijn en samen overleggen we hoe dit gefaciliteerd kan worden.

Het verloop

Na het aanvragen van dagbesteding krijgt u een kennismakingsgesprek, ook wel intake genoemd. Hierin onderzoeken we samen met u wie u bent, wat uw wensen zijn en wat wij voor u kunnen betekenen. Er worden samen met u doelen opgesteld. Deze doelen worden genoteerd in uw ondersteuningsplan. Na de intake krijgt u een persoonlijk begeleider toegewezen die het beste bij u en uw situatie past. Deze begeleider gaat de komende tijd met u aan de slag met uw doelen op onze locatie. 

Doelen

Ook bij de dagbesteding werken wij met begeleiding op maat. U heeft een eigen ondersteuningsplan met daarin persoonlijke doelen waar we aan werken. We kijken samen naar de moeilijkheden die u ervaart in het dagelijks leven en zetten deze moeilijkheden om in gepersonaliseerde doelen. Het is mogelijk dat u samen met de groep werkt naar een doel. Ook kan u in een groep werken aan een persoonlijk doel zoals het aangaan van sociale contacten, het structureren van uw dag of regie krijgen en houden over uw leven.

Een indruk van de doelen

  • Het verbeteren van uw dag- en nachtritme;
  • Weer uit huis komen;
  • Onder de mensen komen;
  • Vaardigheden ontwikkelen;
  • Werken aan en vormgeven van uw toekomst.
 

Hatt Begeleiding staat voor maatwerk, dus andere doelen zijn altijd in overleg mogelijk; u heeft de regie!

Veelgestelde vragen

  • U kunt u melden bij uw gemeente en daar dagbesteding aanvragen of;
  • Indien u een contactpersoon van Arbeidsmarktregio Drenthe of het UWV heeft, kunt u bij hen Hatt Begeleiding aanvragen of;
  • U kunt contact opnemen met Hatt Begeleiding en wij zoeken samen voor u naar de mogelijkheden.

Uw afspraak afzeggen kan 24 uur van tevoren bij uw begeleider. Mocht dit niet lukken, kunt u zich afmelden bij het algemene nummer of e-mail adres van Hatt Begeleiding.

Hatt Begeleiding heeft geen wachttijden. Wij staan ervoor dat iedereen passende hulp krijgt wanneer dat nodig is. Daarom zorgen wij ervoor dat er altijd genoeg hulpverleners klaarstaan om te beginnen wanneer u daar klaar voor bent!

Laan van de Iemenhees 79A

7823 JE Emmen

Hier kunnen wij u helpen.

Hatt Begeleiding biedt momenteel ambulante begeleiding en re-integratie trajecten aan in heel Zuid-Oost Drenthe. De dagbesteding van Hatt Begeleiding bevindt zich in de gemeente Emmen. 

Wat is uw klacht?